GTranslate

Croatian Czech English Filipino French German Hungarian Italian Polish Russian Slovak Slovenian

Rogoznica

Rogoznica i cijela njena okolica raspolažu s 2.500 ležajeva u privatnom smještaju, te nekoliko privatnih restorana u kojima se, uz druga jela nude i riblji specijaliteti spremljeni po rogozničkoj recepturi. Tijekom ljeta Turistička zajednica organizira i čitav niz zabavnih i kulturnih priredbi od kojih je središnja već tradicionalna Rogoznička ribarska noć.

Na poluotoku Gradina smjestilo se jezero Zmajevo oko ispunjeno morskom vodom. Jezero je nepravilnog eliptičnog oblika ( 150 x 70 m ), površine 5.300 m četvornih i dubine 15 metara. Morsko jezero Zmajevo oko smatra se prirodnim bioreaktorom u kojem se odvijaju intezivni biokemijski procesi. Neposredno uz ovaj geohidromorfološki fenomen, u uvali Soline izgradila se luka nautičkog turizma, Marina Frapa, visoke kategorije s brojnim sadržajima i 400 vezova.

Župna crkva i crkveni toranj dominiraju naseljem. Prvotnu župnu crkvu sv. Nikole posvetio je biskup V.Arrigoni 11.svibnja 1615.g., a godine 1683. crkva je proširena i nazvana imenom Velike Gospe ili Uznesenja Blažene Djevice Marije na Nebo.
Na rogozničkom području, sa sigurnošću se može govoriti o kontinuitetu življenja od prapovjesti do srednjeg vijeka, pa sve do danas. Mnogi arheolozi drže kako je na rogozničkom području bila grčka kolonija Herakleja.

Na rtu poluotoka Gradina nalazi se crkvica posvećena zaštitnici rogozničkog puka i luke od 1722. godine Gospi od Kapelice, za čije je štovanje vezana legenda o čudotvornoj Gospinoj slici koju je pronašao ribar Ivan M. Bogavčić Tumburko i zavjetni blagdan koji se štuje od 1887. godine kada su u Rogoznici harale crne ospice.

Rogoznica (Gastro - Noćni život)

Stupin - Čeline

Uz Stupin Čeline  postoji nekoliko kilometara asfaltirane ceste uz i nasuprot plaže pogodne za ugodnu vožnju biciklom uz preljepi pogled na Rogoznicu i ostala mjesta.

Besplatno korištenje bicikla za naše goste.