hrcsentlfrdehuitplrusksl

Apartmani Rogoznica

Rogoznica, mirno i toplo mediteransko mjesto na samom kraju Sjeverne Dalmacije. Proteže se uzduž 50 km obale te je idealno mjesto za odmor s obitelji i prijateljima

Rogoznica, mirno i toplo mediteransko mjesto na samom kraju Sjeverne Dalmacije. Proteže se uzduž 50 km obale te je idealno mjesto za odmor s obitelji i prijateljima. Rado je posjećuju i nautičari jer je poznata kao jedna od najljepših i najsigurnijih luka na Jadranu. Plaže su u Rogoznici šljunčane, ima i ponešto stijena, a svako naselje nudi skrovita kupališta u brojnim malim uvalama. Rogoznica je poznata i po čitavom nizu zabavnih i kulturnih manifestacija, u organizaciji Turističke zajednice, to je vrijeme kada ulice odišu posebnom atmosferom.

Središte se Rogoznice nalazi na poluotoku gdje su se uglavnom zadržale stare kamene kuće, što rogozničkoj rivi daje autentičnu mediteransku atmosferu. Veći dio otoka prekriven je borovom šumom te je idealan za šetnju i ostale vrste rekreacija. Rogozničko područje u središtu je hrvatskog primorja. Smješteno je na krajnjem jugoistočnom dijelu Šibensko-kninske županije, na granici sa Splitsko-dalmatinskom županijom. Na rtu Ploče ili Planka sudaraju se jugo i bura, topla i hladna struja. Klima je jedan od najvažnijih atraktivnih turističkih elemenata, a na rogozničkom području prosječno ima 2600 sunačanih sati. Tijekom četiri ljetna mjeseca u prosjeku ima svega od 4 do 7 kišnih dana.

Turizam – Mnogobrojne plaže u Rogoznici pružaju mogućnost odabira pa i oni najzahtjevniji mogu naći svoj kutak. Rogoznica raspolaže sa 8,500 ležaja u privatnom smještaju i dovoljnim brojem restorana, koji mogu zadovoljiti ukus svakog gosta, a posebno ljubitelja ribljih specijaliteta.Turizam u Rogoznici ima veoma dugu tradiciju postojanja još od 1870. Godine. Iste godine inozemni gosti su otkrili Rogoznicu kao poželjnu turističku destinaciju te je otvoren i prvi hotel obitelji Lušić-Rankovi, a zvao se Rogoznica. Tadašnji najbrojniji gosti bili su iz Austrije, Češke i Italije.

View the embedded image gallery online at:
https://www.apartmani-jakoubek.com/rogoznica#sigProId08ddb2a6f1

Rogoznica (Gastro - Noćni život)

View the embedded image gallery online at:
https://www.apartmani-jakoubek.com/rogoznica#sigProId8724a33cfe

Stupin - Čeline

Podglavica je naselje u sastavu općine Rogoznica koje se sa istočne strane nastavlja na mjesto Rogoznicu, i proteže se sa donje i gornje strane Jadranske magistrale. Turistički dio ovog naselja u narodu je poznatiji pod nazivom Stupin-Čeline koji je nastao prema istoimenim uvalama koje pripadaju ovom naselju, a izvorno staro selo Podglavica smješteno je na brežuljku iznad uvale Stupin-Čeline. Udaljenost do centra Rogoznice je oko 2 km.

Podglavica je mirno turističko naselje, s kristalno plavim morem i lijepom, održavanom plažom, gdje se možete odmarati bez buke, uz kupanje i sunčanje, a kad vam zatreba tržnica, supermarket, banka, pošta, ljekarna, ribarnica, restorani, kafići, ribarske večeri, Rogoznica je udaljena svega nekoliko minuta vožnje autom.

Plaža je šljunkovita i ima plitko more, pogodno za djecu i neplivače,  kao i ograđeni dio mora, zaštićen od brodova, s toboganima, a odrasli mogu uživati u dubljem moru, bilo s maskom za ronjenje ili bez nje.

View the embedded image gallery online at:
https://www.apartmani-jakoubek.com/rogoznica#sigProIdaa4fd32f9e